ZBOG TENISKIH TERENA PADALE PRIJETNJE SMRĆU, INTERVENIRALA POLICIJA

U ovoj priči nećemo spominjati imena jer radi se o našim poznatim sugrađanima, već ćemo je ispričati kao bajku koja započinje ovako.

Nekad davno živio je vitez koji je jako volio svoj grad i bio aktivan u mnogim udrugama i klubovima. Volio je i tenis pa je htjedući pomoći klubu u kojem je bio i predsjednik, dogovorio poslove za proširenje igrališta s drugim vitezom biznismenom, nadajući se da će to sve platiti dobri kralj.

Radovi su završili, igrališta su stavljena u funkciju i viteški turniri mogli su započeti. No, kao u svakoj bajci i ovdje dolazi do zanimljivog zapleta.
Dakle, kada je kralj koji je vlasnik igrališta, dobio račun od 180 000 zlatnika, nije ga htio platiti jer te radove nije odobrilo njegovo Plemićko vijeće. Sada se naš teniski vitez našao u nebranom grožđu jer ga je kralj iznevjerio, a vitez biznismen ostao je bez novaca za obavljene radove.

I tako se taj slučaj vukao po kraljestvu neko vrijeme, sve dok vitez biznismen nije odlučio radove naplatiti od samog teniskog kluba u kojem je sada predsjednik častan i pošten pučanin, koji u vrijeme spomenutih događaja nije ni bio član kluba. Priča ide dalje ovako.

Vitez biznismen verbalno napada časnog predsjednika pučanina, prijeteći mu smrću i bacanjem u Muru, ako mu ovaj ne podmiri dugove ! Šokirani predsjednik pučanin odlazi u postaju kraljevske garde (policiju) i zbog izrečenih prijetnji prijavljuje viteza biznismena, kojeg kraljevska garda privodi na obavijesni razgovor.

Zadnji čin ove drame još se nije odigrao. Možda se pojavi kao u svakoj bajci neka dobra vila, no ovo je ipak samo stvarni svijet i čuda se rijetko događaju.

Kako ste primijetili, draga djeco, ova priča još nije završila, a kada će i kako će, ne zna se !
(sporni teniski tereni na fotografiji Tina Tomanića)