ZBOG PROMETNE NESREĆE KUĆANSTVA OSTALA BEZ STRUJE

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno šest prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, te četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • – nepropisna vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • – nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – tri prometne nesreće.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu kod sudionika prometnih nesreća utvrđena je kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila (2,57 g/kg), sudionika prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, a koja se dogodila u nedjelju, 27. rujna u Pušćinama.

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama:

U petak, 25. rujna u 22.45 sati u Brezju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je vozač osobnog automobila teško ozlijeđen. Naime, 26-godišnjak upravljajući pod utjecajem alkohola, vozilo nije držao na dovoljnoj udaljenosti od ruba kolnika, zbog čega je na ravnom dijelu ceste sišao s kolnika te udario u betonski stup električne mreže. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni vozač s područja Međimurske županije prevezen je u  Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju. Zbog znatnijeg oštećenja stupa električne mreže okolna kućanstva ostala su bez napajanja električnom energijom. Kvar je uklonjen u subotu, 26. rujna u 00.15 sati. O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 27. rujna oko 17 sati u Pušćinama na raskrižju Dravske i Čakovečke ulice, dogodila se teška prometna nesreća. 30-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Međimurske županije, upravljajući pod utjecajem alkohola, dolaskom do ceste s prednošću prolaska nije propustio sva vozila koja su se kretala tom cestom radi čega je vozilom udario u motocikl zagrebačkih registracijskih oznaka. Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada 40-godišnjeg motocikliste na kolnik. Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni motociklist s područja Grada Zagreba prevezen je u  Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju. Protiv vozača automobila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)