ZBOG PITANJA NA GRADSKOM VIJEĆU IVANA GORIČANCA POSJETILA POLICIJA !

Jučer 26.05. održana je 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Mursko Središće. Na aktualnom satu gradonačelniku Draženu Srpaku i predsjedniku vijeća Miljenku Cmrečaku obratio se Ivan Goričanec vijećnik HDS-a koji je uputio oštar protest zbog ponašanja policije. Naime, na prethodnoj sjednici on je upozorio da Slovenci kod željeznog mosta puštaju u Muru zagađenu vodu kojom je onečišćuju. Nakon toga posjetila ga je policija i na obavijesnom razgovoru zadržala 2 sata. Goričanec je ostao zaprepašten tim postupkom, a prema svojim riječima tretiran je kao da nanosi štetu slovenskom gospodarstvu. Evo što je rekao na toj sjednici koja je održana 17. ožujka.

„Ne znam pod kakvim je uvjetima došlo do izgradnje cijevi od slovenske gospodarske zone u Lendavi do našeg željeznog mosta na Muri. Uvjeravali su nas da će cijevima teći pitka voda, međutim probajte se spustiti do cijevi i popiti čašu te vode. Mislim da nećete imati priliku popiti drugu. To je toliko smrdljiva voda, puna neke nedefinirane mase za koju ne znam na što liči.

 

Otkuda Slovencima dozvola i takva arogantna hrabrost da u Muru koja je i na hrvatskom teritoriju ispuštaju ovakve gadarije ? Ja ne znam što je to, ali moramo znati o čemu se tu radi !“

Dakle zbog ovog vijećničkog pitanja postavljenog na sjednici Gradskog vijeća intervenirala je policija. Sa Goričancem se složio predsjednik vijeća Miljenko Cmrečak koji je rekao da je takav postupak policije nedopustiv.

(rt, foto Tin Tomanić)

lek-4