ZBOG PARKINGA NOŽEM PRIJETIO POLICAJCU – AKCIJA ALKOHOL

Jučer, 8. lipnja oko 17 sati u Čakovcu na parkiralištu ispred trgovačkog centra u Zagrebačkoj ulici,  37-godišnjak  mašući   džepnim  nožem   uputio   je   prijetnje dvojici  26-godišnjaka, a sve zbog nesporazuma oko parkinga. Nakon upućenih prijetnji jedan od oštećenika nasilniku se pokazivanjem službene značke predstavio kao policijski službenik izvan službe te mu izdao naredbu da prekine s prijetnjama i sačeka dolazak policijske ophodnje. Pošto se nasilnik oglušio, uz primjenu sredstava prisile svladao je njegov otpor te ga zadržao do dolaska policije.

Po dolasku ophodnje 37-godišnjak s područja grada Čakovca je uhićen i priveden u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje. Dovršenim istraživanjem sumnja se da je počinio kazneno djelo prijetnje, te će protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnji mladić s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, u srijedu 7. lipnja u prijepodnevnim satima u Pribislavcu, Ulici Josipa bana Jelačića, kroz prozor na terasi provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 56-godišnjaka, odakle je ukrao nakit u vrijednosti dvije tisuće kuna.

Ukradeni nakit pronašli su detektivi Policijske postaje Čakovec te ga vratili vlasniku.

Osumnjičeni mladić je uhićen te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU međimurske.

U noći s 10. na 11. lipnja (subota na nedjelju) od 23 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za ovu godinu te će se provesti u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, kao i suzbijanja svih oblika grubog kršenja prometne discipline, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)