ZAPALILI DRVENI ELEKTRIČNI STUP – POLICIJA IH PRONAŠLA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je maloljetnik koji neprijavljeno boravi na području općine Pribislavec počinio kazneno djelo uništenja ili oštećenja javnih naprava.

Naime, u noći s 3. na 4. lipnja u Pribislavcu, Ulici Marina Držića zapalio je drveni stup niskonaponske električne mreže koji je nagorio te se pritom odvojio od betonskog nosača i ostao visjeti na kablu. Tijekom događaja nije došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Također, sumnja se da su spomenuti maloljetnik i 20-godišnjak s područja općine Pribislavec pokušali počiniti kazneno djelo teške krađe.

U utorak, 7. lipnja oko 21 sat i 30 minuta u Pribislavcu, Industrijskoj ulici provalili su u ograđeno dvorište privatnog poduzeća, gdje su potom preko ograde prebacili nekoliko desetaka drvenih ploča s namjerom da ih ukradu. Osumnjičeni su od dovršenja  kaznenog djela odustali zbog nailaska građana.

Protiv 20-godišnjaka te prema maloljetniku podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)