Zahvaljujući reakciji građana uhvaćeni provalnici, maloljetnik slučajno ozlijedio dijete

Dvojica nepoznatih počinitelja pokušali su izvršiti provalu u kuću no zahvaljujući reakciji građana ubrzo su uhvaćeni.

TEŠKA KRAĐA

        U srijedu, 10. travnja oko 15 sati i 40 minuta u Turčišću, dvojica nepoznatih počinitelja pokušali su izvršiti provalu u kuću tako da su potrgali zaštitnu mrežicu za insekte na otvorenom prozoru sobe, na visini do 2 m od tla, nakon čega je jedan podigao drugog kako bi kroz nastali otvor ušao u kuću. U dovršetku kaznenog djela spriječeni su dolaskom vlasnice, nakon čega su dali u bijeg.
Provalnici su uhvaćeni zahvaljujući reakciji građanina, koji ih je uočio u bijegu i zadržao do dolaska policijskih službenika. Utvrđeno je da se radi o 21-godišnjaku sa šireg područja općine Mala Subotica i djetetu sa područja Međimurske županije.
Protiv 21-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela Teška krađa u pokušaju te će tijekom dana biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok će se za dijete podnijeti posebno izvješće, nadležnom državnom odvjetniku.

KRAĐA

           Ukraden novac iz stana

Između 7. i 10. travnja u Čakovcu, Ulici Ivana plemenitog Zajca, iz nezaključanog stana, nepoznati počinitelj je ukrao novac.
Materijalna šteta se procjenjuje na više desetaka tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Igrao se bacanjem noža u zrak, prilikom čega je nož slučajno pao na dijete.

U srijedu, 10. travnja oko 13 sati i 30 minuta u Kuršancu, Vrtnoj ulici, u dvorištu, maloljetnik s područja Međimurske županije, igrao se bacanjem noža u zrak, prilikom čega je nož slučajno pao na dijete, koje se u tom trenutku nalazilo u dvorištu.
Djetetu su u Županijskoj bolnici Čakovec okvalificirane teške tjelesne ozljede.
Kriminalistička istraživanju su u tijeku.

(PU međimurska, foto: ilustracija)