Zahvaljujući dojavi građana uhićen počinitelj teških prometnih prekršaja

Suradnja s građanima rezultirala uhićenjem počinitelja teških prometnih prekršaja te je samim time spriječena potencijalna opasanost izazivanja prometne nesreće s najtežim posljedicama

Jučer, 1. studenoga u 19:59 sati zaprimljena je dojava građana kako se u parkiranim osobnom automobilu u Čakovcu, Ulici Dragutina Domjanića, nalazi osoba koja se ne pokazuje znakove života. Odmah po dojavi policijski službenici izašli su na mjesto događaja te nisu pronašli vozilo i osobu, dok su iz razgovora s građanima prikupili korisne identifikacijske podatke o osobnom automobilu. Ujedno, prema navodima građana vozač se probudio te s vozilom krenuo u smjeru Pribislavca.

Petnaestak minuta kasnije u Orehovici, Čakovečkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje Čakovec pronašli su spomenuti automobil. Pokušali su zaustaviti vozilo, ali se vozač oglušio na njihove naredbe te se nastavio kretati u smjeru Omladinske ulice. U spomenutoj ulici vozač je zaustavio vozilo, a potom je uz primjenu sredstava prisile priveden u Policijsku postaju Čakovec. Nakon privođenja, vidno alkoholizirani vozač je uhićen te se tijekom kriminalističkog istraživanja odbio podvrći alkotestiranju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 58-godišnjaka, podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Zahvaljujemo građanima na suradnji koja je rezultirala uhićenjem počinitelja teških prometnih prekršaja te je samim time spriječena potencijalna opasanost izazivanja prometne nesreće s najtežim posljedicama.  
(PU međimurska, foto: ilustracija)