Za pokušaj ubojstva u Murskom Središću osumnjičen 29-godišnjak

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 29-godišnjak s područja grada Murskog Središća, počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju i kazneno djelo  povrede djetetovih prava.

Naime, sumnja se da je u petak, 10. lipnja 2022. godine oko 3 sata u Murskom Središću, Ulici Sitnice, provalio u garažu te potom ušao u obiteljsku kući, vlasništvo 47-godišnjaka. U prostoriji spavaće sobe osumnjičeni je vlasnika kuće, koji je u tom trenutku spavao, drvenom motkom i metalnim pajserom izudarao po tijelu i glavi, da bi potom pobjegao iz kuće. U trenutku počinjenja opisanog kaznenog djela u spavaćoj sobi spavao je i malodobni sin izudaranog vlasnika kuće.

Ozlijeđeni 47-godišnjak vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je utvrđeno da mu je osumnjičeni nanio teške ozljede te je zadržan na liječenju.

Osumnjičeni 29-godišnjak uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzornika Policijske uprave međimurske.

U subotu, 11. lipnja u poslijepodnevnim satima osumnjičeni je na prijedlog zamjenice nadležne županijske državne odvjetnice, doveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu, koja mu je nakon saslušanja odredila zadržavanja do mjesec dana te je predan u varaždinski zatvor.

(PU međimurska, foto: ilustracija)