Vularija – pokušaj ubojstva

U subotu, 2. svibnja 2020.nešto poslije 19 sati u Vulariji, ispred vikend kuće u Dravskoj ulici, vlasništvo 63-godišnjaka, verbalno su se sukobila trojica muškaraca.

Tijekom sukoba došlo je i do pucnjave iz vatrenog oružja u kojoj je teško ozlijeđen 63-godišnjak s područja općine Gornji Kneginec (Varaždinska županija), dok je 28-godišnjak s područja općine Orehovica, zadobio teške ozljede opasne po život.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeni su prevezeni u čakovečku bolnicu, gdje su zadržani na liječenju.

Na mjestu događaja nadležna županijska državna odvjetnica u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske i službenicima Kriminalističke vojne policije, provela je očevid.

Dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 61-godišnjak s područja grada Varaždina, počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva na štetu 28-godišnjaka. Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Kriminalističko istraživanje vezano na okolnosti zadobivanja ozljeda 63-godišnjaka se nastavljaju.

Nadležno državno odvjetništvo u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja naložilo je provođenje određenih vještačenja, kao i druge potrebne izvidne i dokazne radnje.

(PU međimurska, foto: ilustracija)