VRHUNAC BAHATOSTI – LOPOVI TELEFONOM OBAVJEŠTAVAJU GRAĐANE DA ĆE IH OPLJAČKATI

Prošli tjedan pisali smo o provalama u ulici Ruđera Boškovića i Nikole Tesle, a danas smo došli do jednog zanimljivog detalja o kojem vas nismo izvjestili. Kako znate pljačkaši se u ulici Ruđera Boškovića nisu usrećili jer su ih građani primijetili pa su otišli u ulicu Nikole Tesle gdje su također pokušali provaliti u nekoliko kuća. Uspješno su ušli samo u onu Ruže Horvat gdje su ukrali 30 kuna.

O pozadini ove pljačke ima i jedna zanimljiva priča koju nam je ispričao stanovnik te ulice Marijan Kontrec. Naime, kako veli, gospođa Ruža Horvat dobila je prije toga telefonski poziv sa nepoznatog broja u kojem joj je muški glas doslovno rekao: „Vi ste na redu, opljačkati ćemo vam kuću !“ i poklopio slušalicu. Naravno da je gospođa Horvat o tome obavijestila policiju koja ju je savjetovala da zatraži službeni ispis brojeva od svog telefonskog operatera i tako možda sama dozna odakle je poziv upućen i eventualno tko ga je uputio.

U ovom slučaju ne bi rekli da se radi o nečijoj šali jer je ona nakon toga stvarno bila opljačkana, a i ova koincidencija svakako nije slučajna.

O svim tim silnim provalama i pljačkama koje se u našem gradu događaju posljednjih mjeseci progovorio je na sjednici Gradskog vijeća Ivan Goričanec:

„ U gradu je opljačkano desetine obitelji, a iznos je veći od 100.000,00 kuna. To je isto kao da je silovano 10 žena. Ja sam također jedan od pokradenih građana. Bande caruju sa smiješkom, drsko i sa prijezirom. Mi se ovdje ponašamo kao da se ništa ne događa, dok se lopovi osjećaju mirno. Grad se pretvorio u njihovu samoposlugu, a oni harače kako hoće i gdje god stignu. Ovdje je netko rekao da bi trebali pozvati „Kobre“ iz Zagreba. Ne vjerujem da bi one pomogle jer su uspješne samo u čuvanju krumpira u Belici. Moramo se sami organizirati i čuvati pa ako treba osnovati i službene gradske straže, a ne da to građani rade samoincijativno. Ako ništa ne učinimo uvjeren sam da će padati glave. Pitamo se za ljudska prava, a gdje su naša prava ?“ zaključio je Goričanec.

Odgovorio mu je predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak: „ U vezi ovoga mi smo već imali jedan sastanak sa policijom gdje smo otvoreno razgovarali o svemu. Naravno da neke informacije koje smo dobili ne smijemo iznositi u javnost. Policija je dobro organizirana i radi najbolje što može. Rezultati za sada nisu vidljivi i ako se ovo nastavi zatražiti ćemo još jedan sastanak sa prisustvom načelnika PU Međimurske. Dotle se moramo sami zaštititi.“

 

                                                                                    (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)