VREĆICE S ALUMINIJSKOM FOLIJOM – NOVI OBLICI KRAĐA IZ TRGOVINA

U subotu, 10. listopada u popodnevnim satima u Čakovcu, Obrtničkoj ulici, prilikom kontrole cestovnog prometa, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su Škodu Fabiu, daruvarskih registarskih oznaka, kojom je bez položenog vozačkog ispita upravljala maloljetnica s područja Grada Zagreba. U automobilu, kao putnica u vozilu nalazila se maloljetnica, također s područja Grada Zagreba.

Pregledom vozila uočeni su razni odjevni predmeti, a za koje vozačica i putnica nisu posjedovale odgovarajuće račune, odnosno neku drugu dokumentaciju kojom bi dokazale da legalno posjeduju pronađenu robu. Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela, zajedno s vozilom privedene su u Policijsku postaju Čakovec na kriminalističko istraživanje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je Škoda Fabia te je tom prilikom pronađena i privremeno oduzeta veća količina odjevnih predmeta, kozmetičkih proizvoda i dvije improvizirane poklon vrećice (unutrašnjost obložena aluminijskom folijom).

Protiv vozačice osobnog automobila zbog počinjenja prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje podnijet će se optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. Što se tiče oduzetih predmeta, utvrđeno je kako su ukradeni iz trgovačkih centara na području Zagrebačke, Varaždinske i Splitsko-dalmatinske županije te će po dovršetku kriminalističkog istraživanja biti vraćeni vlasnicima.

UPOZORENJE

Obavještavamo sve zaposlenike trgovačkih centara kako je Policijska uprava međimurska u ovom slučaju pronašla improvizirane poklon vrećice s umetnutom aluminijskom folijom, namijenjene za počinjenje kaznenih djela iz trgovačkih centara.

Naime, namjena improviziranih vrećica je da zavaraju skener na vratima trgovine, koji zbog umetnute aluminijske folije ne registriraju magnetiziranu zaštitu na robi te ju počinitelj može nesmetano iznijeti iz trgovine.

Skrećemo pozornost djelatnicima u trgovačkim centrima ukoliko uoče sumnjive osobe koje na opisani ili sličan način kradu predmete iz trgovina da o tome odmah obavijeste policiju pozivom na 192. Također, ukoliko su u mogućnosti da zapaze što više detalja o počiniteljima (izgled, opis odjeće, vozilo kojim su se udaljili – registarska oznaka, marka, model i sl.), javlja http://medjimurska.policija.hr/  (foto: PU međimurska)

Snimka cijelog zaslona 14.10.2015. 111946