VOZIO SA 3,04 PROMILA ALKOHOLA – RAZBOJNIŠTVA, KRAĐE I NESREĆE OBILJEŽILE VIKEND

U četvrtak, 30. travnja oko 17.30 sati u Čakovcu, u Ulici Ljudevita Gaja,  nepoznata muška osoba s leđa je sustigla žensku osobu s područja Međimurske županije, koja se vozila na biciklu, te je nogom udarila u tijelo uslijed čega je pala tlo. Potom joj je iz košarice na biciklu ukrao novčanik u kojem su se nalazili njezini osobni dokumenti i novac, te kišobran, naočale i ključeve, a nakon čega se udaljio u nepoznatom smjeru.

U događaju je ženska osoba lakše ozlijeđena.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko stotina kuna.

Za počiniteljem policija intenzivno traga, te će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela “teške krađe”:

U četvrtak, 30. travnja oko 20 sati u Turčišću, u krugu privatnog poduzeća vlasnik je zatekao tri muške osobe, od kojih su dvojica pobjegla,  kako su na više mjesta pripremili za odnošenje električne kablove i razni priručni alat. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su kazneno djelo počinila trojica maloljetnika s područja Međimurske županije.

U petak, 1. svibnja u vremenu od 11.30 do 13.35 sati u Držimurcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću gdje je ispremetao stvari i ukrao  novac, mobitel i ručne satove. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Međimurske županije evidentirane su ukupno 3 prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepoštivanje prednosti prolaza – 1 prometna nesreća,
  • – ostale greške – 2 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola utvrđena je kod 2 sudionika prometnih nesreća. Najveća koncentracija u količini od 3,04 g/kg utvrđena je kod 33-godišnjeg vozača osobnog automobila, sudionika prometne nesreće s materijalnom štetom u Štefancu, javlja http://medjimurska.policija.hr/, (foto: ilustracija)