Vozio pijan i u prometnoj nesreći teško ozlijedio neopreznu 77-godišnjakinju

U utorak, 24. travnja Policijska uprava međimurska zaprimila je prijavu ozljeda Županijske bolnice Čakovec za sudionicu (pješakinju) prometne nesreće koja se dogodila u četvrtak, 29. ožujka oko 20.50 sati u Draškovcu, u Draškovićevoj ulici iz koje je razvidno da je teško ozlijeđena.

Naime, 36-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola u količini od 1,97 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio stanju kolnika, vidljivosti, atmosferskim prilikama i prometnoj situaciji tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti.

Zbog toga je u kočenju vozilom udario 77-godišnju pješakinju koja je neoprezno prelazila kolnik s lijeve na desnu stranu, bez da je bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom.

Protiv 36-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)