VOZILOM UDARIO PJEŠAKINJU NA ZEBRI – EUROPSKA AKCIJA PROTIV ALKOHOLA I DROGA

U četvrtak, 2. lipnja oko 14 sati u Čakovcu, Vukovarskoj ulici dogodila se  prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 54-godišnja pješakinja. Naime, 21-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom zbog čega je vozilom udario u pješakinju, koja je kolnik prelazila preko pješačkog prijelaza. Uslijed udara pješakinja je srušena na kolnik.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđena pješakinja prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Protiv vozača osobnog automobila zbog počinjenja kaznenog djela „izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“, podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U razdoblju od 6. do 12. lipnja na području Policijske uprave međimurske policijski službenici provodit će zadaće iz operativne akcije „Nadzor vozača pod utjecajem alkohola i/ili droga“.

Ova je akcija usklađena s akcijama Europske unije za 2016. godinu i  provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, dok će se u noći s 10. na 11. lipnja od 21 do 4 sata provesti u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja vozača koji upravljaju pod utjecajem alkohola i/ili droga, odnosno grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu), javlja http://medjimurska.policija.hr/  (foto: ilustracija)