Vozilom se prevrnuo na krov, tijekom vikenda osam prometnih nesreća

U nedjelju, 12. kolovoza, 50 minuta poslije ponoći na državnoj cesti broj 209 između Žiškovca i Štrukovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj 43-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u količini od 2,40 grama po kilogramu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i sišao izvan kolnika na travnatu bankinu gdje je udario u smjerokazni stupić dok se u nastavku kretanja vozilo prevrnulo na poljoprivrednoj površini.

Protiv 43-godišnjaka podnijet će se optužni prijedlog.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicima Međimurske županije dogodile se ukupno osam prometnih nesreća, od čega dvije s ozlijeđenim osobom i šest s nastalom materijalnom štetom.

U prometnoj nesreći s ozlijeđenom osobom lakše su ozlijeđena dvojica vozača osobnih automobila.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,
  • neprilagođena brzina kretanja – tri prometne nesreće,
  • nepropisna vožnja unatrag – dvije prometne nesreće,
  • ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika spomenutih prometnih nesreća utvrđena je kod pet vozača.

Najveća, u količini od 2,40 grama po kilogramu utvrđena je kod 43-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je sudjelovao u prometnoj nesreći s nastalom materijalnom štetom, u nedjelju, 12. kolovoza oko 00.50 sati  na državnoj cesti broj 209 između Žiškovca i Štrukovca, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)