VOZILI PIJANI ALI NE I DROGIRANI

U noći s 28. na 29. studenoga(subota/nedjelja) od 23 do 5 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su operativnu akciju “Alkohol i droga“.

Tijekom operativne akcije utvrđeno je ukupno 19 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

  • – pet prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i to:

– od 0,50 do 1,00 g/kg – jedan prekršaj,

– od 1,00 do 1,50 g/kg – tri prekršaja,

  • – dva prekršaja odbijanja alkotesta na prisutnost alkohola u organizmu,
  • – četiri prekršaja nepropisne uporabe svjetala u prometu,
  • – prekršaj nepostupanja po znacima policijskih službenika te
  • – sedam ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,28 promila utvrđena je u nedjelju, 29. studenoga u 04.15 sati u Čakovcu, Preloškoj ulici, kod 38-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Za vrijeme provođenja operativne akcije tri su osobe podvrgnute ispitivanju na prisutnost opojnih droga, kojom prilikom nisu utvrđeni prekršaji.

Između 30. rujna i 29. studenoga u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću, vlasništvo 52-godišnjaka, odakle je ukrao dva televizora, video rekorder i plinski protočni bojler.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

Između 21. i 23. studenoga te u noći s 29. na 30. studenoga u Čakovcu, ulici Matije Gupca, nepoznati počinitelj u ograđenom dijelu dvorišta privatne autoprijevozničke tvrtke, iz nezaključanih spremnika triju kamiona istočio je nekoliko stotina litara dizelskog goriva.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)