Vozaču koji je pobjegao s mjesta prometne nesreće u kojoj je smrtno stradao 55-godišnji pješak, određen istražni zatvor

Temeljem prijedloga nadležne državne odvjetnice sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je osumnjičenom istražni zatvor u trajanju mjesec dana te je potom sproveden u varaždinski zatvor

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 26-godišnjak sa šireg područja grada Čakovca, počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći.

Sumnja se kako je u četvrtak, 19. listopada 2023. godine nešto poslije 19 sati upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, kolnikom županijske ceste iz smjera Gornjeg Kuršanca u smjeru Kuršanca. Tom prilikom brzinu kretanja vozila nije prilagodio gustoći prometa (pješak na cesti) i vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju u konkretnim uvjetima može predvidjeti. Uslijed opisane situacije automobilom je udario u tijelo 55-godišnjeg pješaka koji se kretao u istom smjeru uz desni rub kolnika te pritom nije bio označen nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom. Nakon udara pješak je odbačen izvan kolnika u nisko raslinje, dok se 26-godišnji vozač pješke udaljio s mjesta događaja prometne nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u opasnosti koju je sam prouzročio. Na mjestu događaja liječnik tima hitne medicinske pomoći konstatirao je smrt pješaka.

Obdukcijom je utvrđeno kako su uzrok smrti 55-godišnjeg pješaka višestruke ozljede zadobivene u prometnoj nesreći.

Protiv 26-godišnjaka zbog počinjenja kaznenih djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanja pomoći, podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Temeljem prijedloga nadležne državne odvjetnice sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu, odredila je osumnjičenom istražni zatvor u trajanju mjesec dana te je potom sproveden u varaždinski zatvor.

(PU međimurska, foto: ilustracija)