Vozači pod utjecajem alkohola skrivili dvije prometne nesreće

Nakon prometne nesreće vozač je automobilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen i uhićen

Jučer, 25. lipnja 2019. godine oko 16 sati u Držimurcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 62-godišnji vozač Mazde 323, čakovečkih registarskih oznaka, upravljajući pod utjecajem alkohola od 2,12 promila, u blagom zavoju djelomično vozilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u sakralni objekt .

Nakon prometne nesreće vozač je automobilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen na prometnici između Palovca i Donjeg Pustakovca, gdje je uhićen i priveden u službene prostrije.

Protiv vozača Mazde podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici naknadno su pronašli maloljetnika te pošto je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj, uhitili su ga i priveli u policijsku postaju  

U ponedjeljak, 24. lipnja 2019. godine 22:20 sati u Nedelišću, Ulici Martina Viljevca dogodila se prometna nesreća. Maloljetni vozač bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola od 0,71 promila, upravljao je VW Golfom, čakovečkih registarskih oznaka. Nailaskom na raskrižje s kolnikom Varaždinske ulice, zbog neprilagođene brzine izletio je vozilom izvan kolnika na otok za razdvajanje prometnih površina, gdje je prednjim dijelom udario u metalni stup postavljenog prometnog znaka. Nakon prometne nesreće vozač je automobilom napustio mjesto događaja prometne nesreće kako bi zatražio liječničku pomoć zbog zadobivenih ozljeda u tučnjavi između više osoba (narušavanje javnog reda i mira), koja se dogodila u Paragu oko 22 sata.

Policijski službenici pronašli su maloljetnika u čakovečkoj bolnici te pošto je prijetila opasnost da će ponoviti istovrsni prekršaj, konkretno upravljati vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, uhitili su ga i priveli u policijsku postaju.

Prema okrivljenom maloljetniku podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok se kriminalistička istraživanja vezano uz narušavanje javnog reda i mira nastavljaju.

(tekst i foto: PU međimurska)