Vozač teže ozlijeđen, vozačica oduzela prednost, prevrnula se prikolica kamiona, provala u kuću

Po završetku liječničke obrade u Županijskoj bolnici u Čakovcu, kod 40-godišnjeg vozača sa područja općine Nedelišće utvrđene su teške tjelesne ozljede, dok su kod ostalih sudionika utvrđene lake tjelesne ozljede.

Podsjećamo, da se je unedjelju, 8. srpnja oko 16 sati u Gornjem Hrašćanu, Čakovečkoj ulici, vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 40-godišnjak sa područja općine Nedelišće, upravljajući kada je u krvi imao prisutno 1,99 grama po kilogramu alkohola, kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz lijevi rub kolnika, namijenjenom za promet vozila iz suprotnog smjera te je u kočenju udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljala 68-godišnjakinja sa šireg područja grada Čakovca.

Vozač, 40-godišnjak će biti prekršajno sankcioniran te se o događaju podnosi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U ponedjeljak, 9. srpnja oko 14,40 sati u Čakovcu na raskrižju Športske, Vukovarske i Ulice Jakova Gotovca, vozačica osobnog automobila slovenskih registarskih oznaka, 32-godišnja državljanka Slovenije, upravljajući kolnikom Športske ulice te dolaskom do raskrižja s kolnikom Vukovarske ulice, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušla je u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, zbog čega je u njezino vozilo udario teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je kolnikom Vukovarske ulice upravljao 50-godišnjak s područja grada Mursko Središće. Uslijed udara osobni automobil slovenskih registarskih oznaka je odbačen izvan raskrižja, gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, s kojim je na kolniku Ulice Jakova Gotovca ispred raskrižja sa kolnikom Vukovarske ulice bio zaustavljen 25-godišnjak sa šireg područja općine Sveti Juraj na bregu.

Slovenskoj državljanki je pružena liječnička pomoć na mjestu događaja te je utvrđeno da je zadobila lake tjelesne ozljede.

Vozačica je prekršajno sankcionirana.

U ponedjeljak, 9. srpnja oko 10 sati na državnoj cesti, između Štrukovca i Žiškovca, vozač teretnog automobila čeških registarskih oznaka, kojem je bila pridodana prikolica, 35-godišnji državljanin Češke, nije se kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika, zbog čega je u lijevom zavoju skupom vozila sišao izvan kolnika udesno na cestovnu bankinu, gdje je došlo do prevrtanja prikolice na desni bočni dio i udara u prometnu opremu cesta.

Promet se od 10 sati odvijao jednom prometnom trakom uz naizmjenično propuštanje vozila, do uklanjanja prikolice.

U vremenu od 13,52 sati do 14,15 sati za sav promet je bila zatvorena državna cesta, između Štrukovca i Žiškovca, zbog izvlačenja prikolice, te se promet odvijao obilazno.

Vozač je prekršajno sankcioniran.

U ponedjeljak, 9. srpnja, u popodnevnim satima, u Prekopi, nepoznati počinitelj provalio je u kuću, gdje je ukrao razni nakit vrijednosti nekoliko tisuća kuna.

Protiv nepoznatog počinitelja se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)