Višestrukom počinitelju prekršaja privremeno oduzeto vozilo

U petak, 11. ožujka 2022. godine oko 14,35 sati u Čakovcu, Preloškoj ulici prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec zaustavili su osobni automobil marke „Porsche“ čakovečkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 28-godišnjak.

Provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je da je upravljao za vrijeme kada mu je ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog sakupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova u razdoblju od dvije godine.

Zbog počinjenog prekršaja recidivist je uhićen i priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama od 28-godišnjaka privremeno je oduzet osobni automobil te je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske uprave međimurske.

Nakon utvrđenih činjenica, uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje doveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja sudac je prihvatio prijedlog policije i odredio 28-godišnjaku zadržavanje u trajanju do 6 dana te je proveden u zatvor, u Varaždinu.

(PU međimurska, foto: ilustracija)