VIKENDOM 9 KRAĐA, 4 PROMETNE NESREĆE, KRIVOLOV NA SRNDAĆA

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirano je devet krađa (dvije krađe u kojima je vrijednost ukradene stvari iznad tisuću kuna te sedam krađa do tisuću kuna), dok teške krađe nisu evidentirane.

Od evidentiranih krađa izdvajamo:

 
U noći s 18. na 19. ožujka u Paragu, nepoznati počinitelj iz nezaključane drvarnice ukrao motornu pilu i time 34-godišnjeg vlasnika oštetio za nekoliko tisuća kuna.
Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 18-godišnjak s područja općine Mala Subotica i dvojica maloljetnika, počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u četvrtak 9. ožujka oko 23 sata u Turčišću, provalili su u trgovinu u sklopu benzinske postaje, vlasništvo privatnog poduzeća te s prodajnih polica ukrali  razne slatkiše i cigarete. Nakon aktiviranja alarma udaljili su se mjesta događaja. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 1.800 kuna.

Tijekom istraživanja pronađen je dio ukradenih predmeta te je vraćen predstavniku oštećenog poduzeća.

Prema maloljetnim osumnjičenicima te protiv punoljetnog osumnjičenika podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, kao dopuna prethodno dostavljene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,

– nepoštivanje prednosti – jedna prometna nesreća,

– ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod dvojice vozača osobnih automobila. Najveće koncentracija od 1,72 promila izmjerena je kod 57-godišnjeg vozača koji je skrivio prometnu nesreću u subotu, 18. ožujka u Čakovcu, Ulici bana Josipa Jelačića.

Između 1. i 18. ožujka u šumskoj predjelu zvanom „Pod grobljem“, nedaleko Pribislavca, nepoznati počinitelj postavio je žičanu zamku u koju se uhvatio srndać starosti oko 2 godine. Uginulog srndaća preuzeli su predstavnici lokalnog lovačkog društva. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 2.000 kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)