VIKEND OBILJEŽILI POŽARI, TEŠKE KRAĐE I PROMETNE NESREĆE

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirana su tri požara na građevinskim objektima.

U petak, 11. prosinca u vremenu od 17.30 do 18.40 sati u Pribislavcu, ulici Stanka Vraza došlo je do požara na drvenom objektu koji je u potpunosti izgorio. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Očevid na mjestu događaja obavio je inspektor za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave međimurske, koji je utvrdio da se isključuje prirodni i tehnički uzrok požara, dok se poduzeta ljudska radnja ne može isključiti. Materijalna šteta prema izjavi vlasnice procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se o događaju ponijeti izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U subotu, 12. prosinca oko 16.25 sati u Totovcu, ulici Marka Kovača, u dvorištu obiteljske kuće izbio je požar na pomoćnom objektu u kojem je izgorio osobni automobil čakovečkih registracijskih oznaka, razni alat, peć na kruta goriva kao i sam objekt. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, te Dobrovoljnog vatrogasnog društva Totovec. Očevid na mjestu događaja obavio je inspektor za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave međimurske, koji je utvrdio da je do požara došlo uslijed kratkog kontakta na električnim instalacijama osobnog automobila. Materijalna šteta procjenjuje se na više desetaka tisuća kuna, dok će se o događaju ponijeti izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 13. prosinca oko 17.15 sati u Gornjem Kuršancu kod starog ušća rijeke Drave, došlo je do požara na drvenoj vikend kući. U požaru je u potpunosti izgorjela vikend kuća sa natkrivenom terasom i inventarom. Požar su ugasili pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna. Danas, u jutarnjim satima u cilju utvrđivanja točnog uzroka požara obaviti će se očevid, nakon čega slijedi nadopuna.

Na području Policijske uprave međimurske evidentirana su dva kaznena djela “teške krađe”.

Tijekom noći s 10. na 11. prosinca u Čakovcu, u ulici Travnik, nepoznati počinitelj u stambenoj zgradi provalio je u stan, gdje je ukrao novac i razni nakit. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je kazneno djelo počinio 56-godišnjak s šireg područja Grada Čakovca. Materijalna šteta procijenjena je na više tisuća kuna, a protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 8. i 11. prosinca u poljskom predjelu zvanom „Sislek“ u blizini Totovca, nepoznati počinitelj provalio je u vikend kuću gdje je ukrao trimer, kosilicu, razni alat i pribor za jelo. Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se tri  prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – nepropisna i neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • – nepoštivanje prednosti prolaska – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod jednog sudionika prometne nesreće u Gradu Mursko Središće, i to u koncentraciji od 1,92 grama po kilogramu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)