VIKEND BOGAT PROMETNIM NESREĆAMA I KRAĐAMA

Tijekom proteklog vikenda zabilježeno je ukupno 6 prometnih nesreća, od čega 1 prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj je 1 osoba lakše ozlijeđena, te 5 prometnih nesreća sa nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepropisna i neprilagođena brzina – 2 prometne nesreće,
  • nepoštivanje prednosti prolaza – 2 promete nesreće,
  • nalet na životinju – 1 prometna nesreća,
  • ostale greške – 1 prometa nesreća.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dva sudionika prometnih nesreća, a najveća u količini od 1,51 g/kg, utvrđena je kod 30-godišnjaka, sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom u Maloj Subotici.

Tijekom noći s 12. na 13. veljače u Hodošanu, u Prvomajskoj ulici, nepoznati počinitelj iz nezaključanog kokošinjca ukrao je više komada peradi, a iz  nezaključanog spremišta motornu pilu. Nakon toga, počinitelj je u dva susjedna dvorišta također iz nezaključanih kokošinjca ukrao više komada peradi.

Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Tijekom noći s 13. na 14. veljače u Svetoj Mariji, u Ulici Andrije Habuša, nepoznati počinitelj u dvorištu obiteljske kuće provalio je u garažu te ukrao motorne pile i više desetka litara dizel goriva.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijeti će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/