VANDALI OPET NA DJELU !

Već smo vas par puta izvještavali o vandalizmu koji se događa na našim ulicama te novoizgrađenoj šetnici. Nije prošlo puno  vremena, a opet su se svojim nepodopštinama te uništavanjem  imovine građana M.Središća pojavili, kako ih drugačije nazvati, nego nekulturni, neodgojeni divljaci, koji haraju u noćnim satima našim ulicama.

 Očito da jedino tada, skriveni mrakom, imaju hrabrosti pokazati svoje pravo lice. Tako su noćas stradali pultovi na tržnici koji su izbačeni iz svojih metalnih temelja kao i Info pult u samom centru kod banke, koji je pod električnim naponom, tako da je sreća što nije došlo i do nekih kobnih posljedica
 Iako je  policija izvršila uviđaj, još se uvijek ne znaju počinioci. Jedino što smo uspjeli saznati od građana je to da se negdje oko jedan sat noću, tuda kretala grupica od desetak dosta glasnih i pijanih mladića. te bi oni mogli biti eventualni počinioci. No nitko u mraku, niti ih  je mogao vidjeti, niti prepoznati, tako da će  vjerojatno i taj  slučaj ostati samo na tome da grad opet iz svoje kase nadoknadi učinjenu štetu.

Neshvatljivo kako pojedinci, da li stariji ili mlađi, ne shvaćaju da sami sebi rade štetu, a uništavanje javnih dobara svima nam donosi samo još veće probleme, kao da nam nisu dovoljni oni koje već imamo. Jedino možemo reći jako, jako žalosno.

                                                                                           Tekst i foto: Zlatko Rihtarec