UZGAJAO INDIJSKU KONOPLJU, OSAM PROMETNIH NESREĆA I ČETIRI TEŠKE KRAĐE

U petak, 7. listopada u Paragu temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražene su prostorije obiteljske kuće, kojima se koristi 23-godišnjak sa šireg područja općine Nedelišće. Tijekom pretrage pronađena je stabljika indijske konoplje, koja je oduzeta od osumnjičenika.

Protiv 23-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

snimka-cijelog-zaslona-10-10-2016-121018

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno osam prometnih nesreća, od čega jedna s ozlijeđenim osobama i sedam s nastalom materijalnom štetom. Teške ozljede zadobili su 41-godišnja vozačica te 60 i 48-godišnje putnice u osobnom automobilu, dok je 25-godišnji vozač osobnog automobila lakše ozlijeđen.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – neprilagođena brzina – jedna prometna nesreća,
  • – nepropisno obilaženje – jedna prometna nesreća,
  • – nepropisna vožnja unatrag – jedna prometna nesreća,
  • – nepoštivanje prednosti – dvije prometne nesreće,
  • – nalet na životinju – jedna prometna nesreća,
  • – ostale greške – dvije prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dva sudionika prometnih nesreća. Najveća koncentracija od 1,94 promila utvrđena je kod 60-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u subotu, 8. listopada u večernjim satima nedaleko Donje Dubrave prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Tijekom proteklog vikenda na području PU međimurske evidentirane su četiri teške krađe i 11 krađa, od kojih izdvajamo:

U petak, 7. listopada u jutarnjim satima u Totovcu, Ulici dr. Vladimira Bakarića, nepoznati počinitelj iz otključane obiteljske kuće, vlasništvo 75-godišnjakinje, ukrao je novac i bankovnu karticu.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, te će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: PU međimurska)