USKRSNI VIKEND DONIO 11 PROMETNIH NESREĆA

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško, dok su tri lakše ozlijeđene te osam prometnih nesreća s nastalom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

  • – neprilagođena brzina – pet prometnih nesreća,
  • – nepoštivanje prednosti prolaza – dvije prometne nesreće,
  • – nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – jedna prometna nesreća, te
  • – ostale greške – tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dvojice sudionika prometnih nesreća. Najveća, u koncentraciji od 1,31 promila utvrđena je kod 25-godišnjeg sudionika prometne nesreće s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u nedjelju, 27. ožujka oko 5 sati i 30 minuta, na nerazvrstanoj cesti kod Dekanovca.

U nedjelju, 27. ožujka oko 17 sati i 40 minuta na prometnici koja povezuje mjesta Strahoninec i Kuršanec, dogodila se teška prometna nesreća. Naime, 74-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracijskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste zbog čega je u lijevom zavoju izgubio nadzor nad vozilom te je u kočenju i zanošenju sišao izvan kolnika na oranicu, gdje se nakon udara u tlo vozilo nekoliko puta prevrnulo.

Vozilom hitne pomoći ozlijeđeni vozač prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec  gdje je utvrđeno da je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)