Upravljao automobilom pod zabranom i pod utjecajem alkohola (2,21 (g/kg) te nakon zaustavljanja vrijeđao policijske službenike

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 47-godišnji vozač kažnjen je ukupnom novčanom kaznom od 2.640 eura

Noćas, 5. lipnja 5 minuta nakon ponoći u Kuršancu, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici Interventne jedinice policije Policijske uprave međimurske zaustavili su 47-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,21 g/kg. Ujedno, provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja.

Tijekom postupanja 47-godišnji vozač pogrdnim riječima vrijeđao je policijske službenike te je uz primjenu sredstava prisile priveden u službene prostorije Policijske uprave međimurske, a potom i uhićen.

Protiv 47-godišnjaka zbog vrijeđanja policijskih službenika te počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel). Ujedno, zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 47-godišnji vozač kažnjen je ukupnom novčanom kaznom od 2.640 eura, uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u ukupnom trajanju od šest mjeseci.

(PU međimurska, foto: ilustracija)