UOBIČAJENI VIKEND – KRAĐE, PROVALE, NESREĆE

Tijekom proteklog vikenda dogodilo se ukupno 5 prometnih nesreća, sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

  • nepoštivanje prednosti – 2 prometne nesreće,
  • nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag – 1 prometna nesreća,
  • ostale greške – 2 prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u organizmu utvrđena je kod dvojice vozača osobnih automobila, sudionika prometnih nesreća s materijalnom štetom u Čakovcu i Donjem Zebancu (2,29 g/kg najveća utvrđena koncentracija alkohola u organizmu).

U nedjelju, 15. ožujka između 2 i 12 sati u Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novak, na parkiralištu kod obližnjeg ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj oštetio je osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka, vlasništvo 28-godišnjaka s područja Međimurske županije, tako što je kamenom razbio prednje vjetrobranskog staklo i prednje desno putno svjetlo, otkinuo stražnju ukrasnu lajsnu, te na obje bočne strane oštrim predmetom izgrebao lak na vozilu.

Tijekom noći s 15. na 16. ožujka u Macincu, u Glavnoj ulici, nepoznati počinitelj onesposobio je vanjske nadzorne kamere i vanjsko svijetlo na privatnoj trgovini, nakon čega je pokušao provaliti u skladište, ali je od dovršenja kaznenog djela odustao.

Protiv počinitelja biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U subotu, 14. ožujka oko 18 sati u Prelogu, Zrinskoj ulici, nepoznati počinitelj u trgovini mješovitom robom iz torbe vlasništvo 58-godišnjakinje, otuđio je novčanik u kojem se nalazio novac i bankovne kartice. Nakon toga počinitelj je uz pomoć otuđenih kartica i PIN brojeva, koje je pronašao u novčaniku, na bankomatu podigao novac.

Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)