UNIŠTILI SU MI KUĆU, A SADA TRAŽE FOTOGRAFIJU KAO DOKAZ!

Nedavno smo pisali o tome kako je ralica za čišćenje snijega u vlasništvu PZC Varaždin uništila fasadu kuće Stjepana Kozara u Murskom Središću. Oni koji su to propustili pročitati članak mogu pogledati na ovom linku: http://muralist.hr/?s=stjepan+kozar

Događaj se zbio 6. siječnja, a danas nas je posjetio oštećeni gospodin Kozar i opet se požalio na reagiranje PZC Varaždin, odnosno njihove ispostave u Čakovcu koji su odgovorni za nastalu štetu. Evo što nam je rekao.

„Nakon nemilog događaja otišao sam u gradsku upravu po savjet. Tamo me je primio Antun Šimunić koji mi je jedino mogao pomoći tako što mi je dao broj gospodina Žganca iz ispostave PZC Varaždin u Čakovcu. Nazvao sam ga i on je rekao da će to provjeriti i kada je to učinio njegov odgovor je bio da to oni nisu učinili. Rekao je da su mi to uradili kamioni koji mojom ulicom prolaze u velikom broju, a taj dan bio je praznik pa kamioni nisu vozili. Međutim priznao mi je da su u to vrijeme i njihovi kamioni-ralice čistili tu cestu, ali je i naveo da su prema tahografu vozili dozvoljenih 15 km/h, pa tako nisu mogli razbacati prljavi snijeg i blato po mojoj fasadi. Čak je od mene zatražio neku fotografiju kojom bi ja to mogao dokazati što je smiješno jer nitko ne dežura ispred kuće sa foto aparatom u slučaju da ju ralica zalije prljavštinom.

O tome da se radilo o njihovoj ralici koja je naprosto jurila cestom imam i dva svjedoka koji su to vidjeli, no ne želim ih tužiti jer to bi mi stvorilo samo dodatan trošak, a i pitanje je kakav bi bio ishod i koliko bi dobio odštete. Nakon svega odlučili smo da fasadu popravimo na svoj trošak, a ovo iznosim da bi upozorio ostale građane što ih čeka ako se nađu u istoj situaciji.“

Dakle, cijenjeni Središćanci, pogotovo vi koji imate kuće uz najprometniju ulicu u gradu (J.B. Tita) u slučaju novog snijega uzmite mobitele ili foto aparate u ruke i čekajte ispred kuće kako bi gospodi iz PZC Varaždin mogli dokazati da su vam fasade uništile njihove ralice.

(R. Tomanić)

013