UKRAO STOTINE ŠTEKA CIGARETA I PAKETA DUHANA – OPLJAČKANA STARICA

U srijedu, 4. svibnja u jutarnjim satima u Čakovcu, u trgovini tekstilnom nepoznati počinitelj, iskoristivši zaokupljenost 71-godišnjakinje kupovinom, iz torbice ukrao joj je novčanik u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica. Nakon toga, pomoću ukradene debitne bankovne kartice, koristeći PIN broj kojeg je vlasnica ostavila uz karticu, na bankomatu je podignuto nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

I ovaj slučaj povod je da još jednom upozorimo te savjetujemo građane da u svojim novčanicima ili torbicama nikako ne drže zajedno debitne bankovne kartice i PIN brojeve, kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da s njihovih računa podignu novac.

 

Također ih upozoravamo da prilikom kupovine svoje osobne stvari (novčanike, torbice i sl.) ne ostavljaju bez nadzora.

U noći s 3. na 4. svibnja u Čakovcu, Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj provalio je u specijaliziranu trgovinu duhanskim proizvodima, odakle je ukrao novac, računalo, te nekoliko stotina šteka raznih cigareta i paketa rezanog duhana.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko desetaka tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)