UKRAO PA ZAPALIO OPEL CORSU, KRAĐE KOKOŠI I NOVČANIKA

U ponedjeljak, 8. kolovoza u prijepodnevnim satima, u poljskom predjelu zvanom „Štuk“, nedaleko Palinovca, nepoznati počinitelj provalio je u neregistriranu Opel Corsu, koja je bila parkirana u voćnjaku. Potom ju je na neutvrđen način stavio u pogon te se odvezao u nepoznatom smjeru.

Obilaskom šireg mjesta događaja, na poljskom putu u blizini Držimurca pronađen je oduzeti automobil koji je u potpunosti izgorio. Zajedno s automobilom izgorjela je i električna bušilica te razni alat, dok je iz vozila ukraden motokultivator i motorna pila.

Očevidom u kojem je sudjelovala inspektorica za zaštitu od požara i eksplozija Policijske uprave međimurske, utvrđeno je kako je požar prouzrokovan poduzetom ljudskom radnjom (tehnički uzrok i prirodna pojava isključuju se kao mogući uzrok požara).

Tijekom očevida pronađen je u obližnjem kukuruzištu ukradeni motukiltivator koji je vraćen vlasniku, dok motorna pila nije pronađena. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, dok će se o protiv počinitelja ponijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Između 31. srpnja i 7. kolovoza u Pušćinama, Čakovečkoj ulici, nepoznati počinitelj u dvorištu obiteljske kuće provalio je u spremište, odakle je ukrao razni električni alat i kablove. Ujedno, iz nezaključanog kokošinjca ukrao je nekoliko desetka komada peradi.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U ponedjeljak, 8. kolovoza u poslijepodnevnim satima u Palinovcu, nepoznati počinitelj u skladištu trgovine mješovitom robom iz ženske torbice ukrao je novčanik vlasništvo 47-godišnje zaposlenice, u kojem se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovna kartica.

Potom je pomoću ukradene debitne bankovne kartice, koristeći PIN broj kojeg je vlasnica ostavila uz karticu, na bankomatu podigao nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I ovaj slučaj povod je da još jednom upozorimo te savjetujemo sve građane da u svojim novčanicima ili torbicama nikako ne drže zajedno bankovne kartice i pripadajuće PIN-ove kako bi izbjegli ovakvu situaciju, odnosno omogućili kradljivcima da mogu s njihovih računa podizati novac, javlja http://medjimurska.policija.hr/ foro: PU međimurska)