Ukrao dva automobila i s jednim od njih počinio prometnu nesreću

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 31-godišnjak s područja grada Preloga počinio kazneno djelo Krađe i prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom.

Naime, u srijedu, 22. lipnja 2022. godine oko 1,30 sati u Orehovici, u Ulici hrvatskih branitelja ušao je u nezaključani teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka, marke „Volkswagen“, parkiran na ulici, u kojem se u bravi nalazio originalni ključ. Vozilo je stavio u pogon i odvezao se nekoliko desetaka metara gdje ga je trčeći sustigao vlasnik vozila, nakon čega je pobjegao iz vozila i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Potom je oko 2,00 sata u susjednoj ulici, Vladimira Nazora, iz neograđenog dvorišta ukrao otključani osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka u kojem se također u bravi nalazio originalni ključ.

Oko 2,15 sati na kolniku županijske ceste između Orehovice i Šemovca s ukradenim vozilom počinio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom. Vozilom je upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom i pod utjecajem alkohola u količini od 1,06 g/kg.

Protiv osumnjičenog je zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a zbog počinjenja prometne nesreće pokrenut je prekršajni postupak.

(PU međimurska, foto: ilustracija)