Ukrali vozilo pa nakon toga sletjeli u rijeku Dravu

Danas, 27. travnja 2021. godine oko 2 sata i  45 minuta između naselja Donji Vidovec i Donja Dubrava, ophodnja Policijske postaje Prelog, pokušala je uporabom zvučnih i svjetlosnih znakova zaustaviti osobni automobil varaždinskih registarskih oznaka, koji je došavši u Donju Dubravu nastavio vožnju šljunčanim putem uz lijevu obalu rijeke Drave, gdje je sletio u rijeku.

Na mjesto događaja upućena je Javna vatrogasna postrojba grada Čakovca, čiji ronioci nisu pronašli osobe u vozilu. Pregledom okolice pronađene su tri osobe koje su isplivale iz rijeke, maloljetnik za kojim je raspisana potraga i 24-godišnjak s područja varaždinske županije i maloljetnik s područja grada Čakovca (sve tri osobe neprijavljeno borave na širem području grada Čakovca)

Zatečene osobe vozilima hitne pomoći prevezene su na liječnički pregled u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da nisu ozlijeđene, nakon čega su dovedene u službene prostorije Policijske postaje Prelog.

Nadalje, prema saznanjima, s njima je bila i četvrta osoba s područja varaždinske županije, a koja je također isplivala iz rijeke te je naknadno pronađena i dovedena u službene prostorije.

Sve četiri osobe su od ranije poznate policijskim službenicima zbog većeg broja evidentiranih kaznenih djela i prekršaja.

Napominjemo da je Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u 3 sata i 32 minute zaprimio dojavu građana, da je vozilo koje je sletjelo u rijeku Dravu ranije te večeri ukradeno u Donjem Vratnu, a od vlasnika je zaprimljena kaznena prijava.

Vatrogasci su vozilo osigurali vezivanjem i u jutarnjim satima biti će izvučeno iz rijeke kada će biti izvršen očevid.

U tijeku su kriminalistička istraživanja u svezi krađe vozila i prometne nesreće.

(PU međimurska, foto: PUM)