UKRALI PA ZAPALILI AUTO – PET SUDARA S DIVLJAČI

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 19-godišnjak s šireg područja općine Mala Subotica i trojica maloljetnika s područja Međimurske županije počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, u noći s 15. na 16. travnja u Palovcu, Glavnoj ulici provalili su u odjavljeni Ford Escort. Na neutvrđeni način upalili su automobil i njime se odvezli u poljski predio zvani „Skrbnica“ između naselja Belica i Sivica, gdje su ga zapalili.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a prema osumnjičenicima podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom 20. travnja, Policijska uprava međimurska u ranim jutarnjim i večernjim satima, u blizini Hodošana i Šenkovca, između Orehovice i Šemovca, Donje Dubrave i Svete Marije, te u nenaseljenom dijelu Ulice Preloge u Ivanovcu, zabilježila je pet sudara vozila s životinjama koje su pretrčavale kolnik.

Uginulu divljač preuzeli su lovnici nadležnih lovačkih društava.

U cilju prevencije te sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, policija poziva vozače da budu maksimalno oprezni na cesti, kao i da prilagode brzinu kretanja vozila stanju i uvjetima na cesti, te poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja upozorava vozače na pojavljivanje divljači na cesti, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)