UKRALI MATERIJAL VRIJEDAN NEKOLIKO DESETAKA TISUĆA KUNA – PREVRNUO SE AUTOM NA KROV

Između 22. i 24. rujna u Čakovcu, Ulici Aleksandra Schulteissa, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije privatnog poduzeća, odakle je ukrao neutvrđenu količinu raznog vodoinstalaterskog materijala, ukupne vrijednosti nekoliko desetka tisuća kuna.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima sumnja se da su prethodno opisano kazneno djelo teške krađe počinili 23, 20 i 19-godišnjak s područja općine Pribislavec. Otuđene predmete nakon provale prodali su u otkupnoj stanici sekundarnih sirovina na području Varaždinske županije. Predmeti su oduzeti od voditelja otkupne stanice i vraćeni vlasniku.

Protiv trojice mladića podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 24. rujna pola sata nakon ponoći, na županijskoj cesti između Macinca i Gornjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj 31-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), te smanjenoj vidljivosti (noć). Zbog toga je prilikom izlaska iz zavoja vozilom sišao izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je potom došlo do prevrtanja vozila na krov.

U automobilu se nalazio 23-godišnji putnik koji je naknadno u Županijskoj bolnici Čakovec zatražio liječničku pomoć. Pregledom je utvrđeno da je teško ozlijeđen, te je zadržan na liječenju.

Protiv 31-godišnjeg vozača zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/

(foto; PU međimurska)