UKRALI DRVA RAZNIH VLASNIKA – PROVALA U SKLADIŠTE PODUZEĆA

Jučer, 2. svibnja u 11 sati i 15 minuta na izlazu iz šume „Zelena“ u smjeru Macinca, ophodnja Policijske postaje Štrigova zatekla je dvojicu mladića u dobi od 18 i 22 godine, kako na biciklima prevoze ogrjevna drva graba, a koja su prethodno sakupili na parcelama raznih vlasnika. Pošto je utvrđeno kako su počinili prekršaj iz Zakona o šumama, nadležnom šumarskom inspektoru dostavit će se obavijest o počinjenom prekršaju.

Između 28. travnja i 2. svibnja u Čakovcu, Ulici Matice Hrvatske, nepoznati počinitelj provalio je u skladišne prostorije, koje koristi privatno poduzeće sa sjedištem na području općine Pribislavec, odakle je ukrao više stotina metara raznih električnih kablova, kao i razni ručni alat. Nakon toga počinitelj je provalio u susjedno skladište, koje koristi poduzeće sa sjedištem na području grada Varaždina, iz kojeg ukrao razne bakrene cijevi i vodoinstalaterske elemente. Ukupna materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna.

Brzom reakcijom policijskih službenika Policijske postaje Čakovec pronađen je dio ukradenih predmeta, dok se provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja kako su opisanu tešku krađu počinili mladići rođeni 1997. i 1999. godine s područja općine Pribislavec.

Protiv osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: PU međimurska, ilustracija)