Ukradeno vozilo u Donjem Kraljevcu

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari  podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske

U nedjelju, 31. prosinca 2023. godine u večernjim satima u Donjem Kraljevcu, Kolodvorskoj ulici iz otključane kancelarije željezničke stanice, nepoznati počinitelj iskoristio je kraću odsutnost 57-godišnjeg vlasnika te ukrao ključeve osobnoga vozila čakovečkih registarskih oznaka veće vrijednosti koji je bio parkirani u blizini. Počinitelj je potom vozilo otključao i stavio u pogon te se s vozilom udaljio u nepoznatom smjeru.

Sveobuhvatnim mjerama traganja policijski službenici su, ubrzo, istog dana u Pribislavcu u nastavku ulice Matije Gupca, u polju, pronašli zapaljeno ukradeno osobno vozilo te su na mjesto događaja upućeni vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji su ugasili požar.

Nedugo potom je uhićen 21-godišnjak s područja Zagrebačke županije koji se dovodi u svezu s događajem.

Obavljenim očevidom na mjestu događaja u prisustvu inspektora za zaštitu od požara i eksploziva utvrđeno je da je uzrok požara na vozilu poduzeta ljudska radnja. po završetku očevida vozilo je preuzeo vlasnik.

Protiv osumnjičenog 21-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari  podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

(PU međimurska, foto: ilustracija)