UKRADENO NEKOLIKO TISUĆA KOMADA CIGLI – VIKENDOM AKCIJA „ALKOHOL“

Između 12. i 20. rujna u Čakovcu, Buzovečkoj ulici, nepoznati počinitelj sa prostora proizvodne hale ukrao je više komada metalnih cijevi i nekoliko tisuća komada cigli te time 66-godišnjeg vlasnika oštetio za više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U noći s 24. na 25. rujna (subota / nedjelja) od 21 do 5 sati, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će aktivnosti iz operativne akcije „Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili droga, te suzbijanje grubog kršenja prometne discipline.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sjedaju za upravljače svojih „limenih ljubimaca“, javlja http://medjimurska.policija.hr/

(foto: ilustracija)