UKRADENIM BANKOVNIM KARTICAMA PODIZALI GOTOVINU NA BANKOMATIMA

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je dijete počinilo krađu, a 19-godišnjak računalnu prijevaru.

Naime, u srijedu, 6. srpnja između 9 i 22 sata u Donjem Vidovcu, Ulici Vladimira Nazora, dijete je iz nezaključane obiteljske kuće ukralo bankovnu  karticu.  Nakon  toga 19-godišnjak je pomoću ukradene kartice i PIN-a, kojeg je vlasnik ostavio uz karticu, na bankomatu podigao nekoliko tisuća kuna te u trgovini platio račun od više desetaka kuna.

Prema djetetu dostavit će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku, dok će se protiv 19-godišnjaka podnijeti kaznena prijava.

Između 1. i 9. srpnja u Donjem Hrašćanu, nepoznati počinitelj iz nezaključane obiteljske kuće ukrao je bankovne kartice. Nakon toga pomoću ukradenih kartica i pripadajućih PIN-ova, koje je vlasnik zapisao na karticama, u više navrata na bankomatima podigao je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

I ovaj slučaj povod je da još jednom upozorimo i savjetujemo sve građane da nikako ne drže zajedno bankovne kartice i PIN brojeve kako bi izbjegli ovakve i slične situacije, odnosno omogućili kradljivcima da s njihovih računa podignu novac, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)