Ukradena ženska i muška torbica s novcem, bankovnim karticama i osobnim dokumentima

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave međimurske evidentirane su tri krađe u kojima je počinjena materijalna šteta manja od 1.000 kuna i tri teške krađe, od čega izdvajamo:

TEŠKE KRAĐE

1) U subotu, 25. studenoga u popodnevnim satima uz derivacioni kanal u Prelogu,  nepoznati počinitelj provalio je u osobni automobil njemačkih nacionalnih oznaka odakle je ukrao  žensku torbu u kojoj se nalazilo nekoliko tisuća kuna, osobni dokumenti, bankovna kartica, razni ključevi i sunčane naočale. Materijalna šteta procjenjuje se na više tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Kako bi se spriječile  provale u vozila i krađe iz vozila, nisu uvijek potrebna značajna novčana ulaganja, već promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja i da se na njega ne djeluje poticajno.

POVEĆAJMO SAMOZAŠTITNO PONAŠANJE. KAKO?

  • prilikom napuštanja vozila zatvarajte i zaključavajte sva vrata i prozore, bez obzira što vozilo napuštate samo na kratko vrijeme,
  • zatvarajte i zaključavajte krovne prozore, ukoliko ih imate na vozilu,
  • ne ostavljajte vrijedne predmete u vozilu kao što su torbice, novčanici, aktovke, prijenosna računala, mobitele, fotoaparate, navigaciju, svakako preporučamo da takve vrijedne predmete zaključavate u prtljažnik vozila,
  • ne ostavljajte vozilo na zamračenom ili pustom mjestu dulje vrijeme bez nadzora, uvijek birajte sigurna parkirališta koja su dobro osvijetljena i frekventna,
  • ugradite alarmni uređaj ukoliko imate mogućnosti, u većini slučajeva ugrađeni alarm u vozilu odvratiti će počinitelja od namjere,
  • u slučaju nestanka ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja na vozilu odmah obavijestite policiju na broj 192.

Razmislite jeste li nešto od svega navedenog propustili učiniti te time olakšali provalniku posao?

NE OSTAVLJAJTE STVARI U VOZILU, SVE ŠTO JE VIDLJIVO MAMAC JE ZA PROVALNIKA!

2) U petak, 24. studenoga u jutarnjim satima u Čakovcu, Ulici Ivana Mažuranića,  nepoznati počinitelj provalio je u poslovni prostor privatnog poduzeća odakle je ukrao  mušku torbicu u kojoj se nalazio novac, osobni dokumenti i bankovne kartice.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)