Ukradena bankovna kartica s PIN-om te skinut novac s bankovnog računa

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u četvrtak, 1. srpnja ove godine na bankomatu nepoznati počinitelj pomoću otuđene bankovne kartice vlasništvo 54-godišnjakinje u dva navrata uz pomoć PIN broja koji se nalazio u otuđenom novčaniku podigao novac u ukupnom iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Naime, dana 2. srpnja u jutarnjim satima u prostorije Policijske postaje Čakovec osobno je pristupila 54-godišnjakinja te podnijela kaznenu prijavu iz koje je vidljivo da joj je nepoznati počinitelj u četvrtak, 1. srpnja u popodnevnim satima u Belici, Ulici kralja Tomislava iz otključanog osobnog automobila ukrao novčanik s novcem, bankovnim karticama i PIN brojevima i drugim dokumen

Protiv počinitelja kaznenih djela Računalna prijevara i Krađa podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

 

          Ovom prilikom podsjećamo građane da zaključavaju vozila i da u njima ne drže vrijedne stvari na vidljivom mjestu te da uz bankovne kartice ne drže  pripadajuće PIN brojeve kako bi izbjegli ovakve i slične situacije, odnosno omogućili kradljivcima da vrlo jednostavno podignu novac s njihovih bankovnih računa.

(PU međimurska, foto: ilustracija)