Ukraden novčanik iz auta u Murskom Središću, bicikl u Orehovici, uhićeni Ruskinja i Mađar

U ponedjeljak, 17. rujna u poslijepodnevnim satima u Murskom Središću, Ulici Marka Kovača, u dvorištu kuće, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog prtljažnika osobnog automobila ukrao novčanik sa novcem i osobnim dokumentima. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

U srijedu, 19. rujna u noćnim satima u Orehovici, Ulici Nikole Tesle, ispred ugostiteljskog objekta, nepoznati počinitelj je ukrao nezaključani bicikl. Materijalna šteta se procjenjuje na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja se podnose kaznene prijave nadležnom državnom odvjetniku.

U srijedu, 19. rujna, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Schengenskog sporazuma 34-godišnja ruska državljanka i 23-godišnji mađarski državljanin su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok su strani državljani prepraćeni u Policijsku upravu sisačko-moslavačku poradi poduzimanja mjera povratka sukladno Zakonu o strancima.

Podsjećamo, da su u utorak, 18. rujna u 19,50 sati na granični prijelaz Preseka izlaznoj graničnoj kontroli iz pravca Republike Hrvatske u pravcu Republike Slovenije pristupila dva vozila, osobni i teretni automobil mađarskih nacionalnih oznaka, kojima su upravljali 34-godišnja ruska državljanka i 23-godišnji mađarski državljanin. Izvršenim pregledom tovarnog dijela teretnog vozila zatečen je 21 strani državljanin (osam državljana Afganistana i 13 državljana Irana). Strani državljani su privedeni u prostorije Policijske uprave međimurske, dok su državljanka Rusije i državljanin Mađarske uhićeni, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: ilustracija)