UKRADEN BICIKL U ISTARSKOM NASELJU – REZULTATI AKCIJE „ALKOHOL“

Ispred stambene zgrade u Murskom Središću nepoznati počinitelj ukrao je bicikl vrijedan nekoliko tisuća kuna.

U   nedjelju,   4.  rujna   oko   podneva  u  Istarskom  naselju  iz stalka  za  bicikle 36-godišnjem vlasniku ukraden je nezaključani MTB bicikl (mountain bike).

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

Nepoznati počinitelj iz ugostiteljskog objekta u Donjem Vidovcu ukrao je raznu robu u vrijednosti više tisuća kuna.

Naime, u petak, 2. rujna u ranim jutarnjim satima u Glavnoj ulici provalio je u kafić, odakle je ukrao veću količinu raznih vrsta cigareta i nekoliko kilograma kave.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

U nedjelju, 4. rujna oko 17 sati i 45 minuta na državnoj cesti između Banfija i Štrigove, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 32-godišnji biciklist.

Upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,06 promila, zbog neprilagođene brzine na nizbrdici, ulaskom u desni zavoj izgubio je nadzor te izletio izvan kolnika, gdje je udario u zaštitnu metalnu ogradu, a potom i pao preko nje niz cestovnu kosinu u grmlje.

Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

O prometnoj nesreći slijedi izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s 3. na 4. rujna  od 23 do 5 sati proveli su operativnu akciju „ALKOHOL“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 16 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega sedam prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i devet ostalih prekršaja.

Kod vozača osobnih automobila alkohol je utvrđen u koncentracijama:

  • – od 0 do 0,5 promila – nisu utvrđeni prekršaji,
  • – od 0,5 do 1 promila – jedan prekršaj,
  • – od 1 do 1,5 promila – tri prekršaja, te
  • – iznad 1,5 promila – dva prekršaja.

Ujedno, utvrđen i jedan prekršaj bicikliste koji je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji između 0,5 i 1 promila.

Najveća izmjerena prisutnost alkohola u organizmu od 1,56 promila utvrđena je kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila s područja Varaždinske županije, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: rt)