Uhićeni Magdalena Dovečer i Tihomir Pajić: Milijunski posao namještala je rođaku, vlasniku grafičkog obrta iz Nedelišća

Voditeljica iz HAMAG BICRO-a koja je jutros uhićena po nalogu Europskog tužiteljstva je, kako doznajemo, Magdalena Dovečer. Zajedno s njom slobode je lišen i Tihomir Pajić, vlasnik grafičkog obrta Studio P iz Nedelišća, piše Telegram.hr https://www.telegram.hr/

Ona je, kako smo već javljali, Pajiću s kojim je u rodbinskim vezama tijekom prošle godine namještala posao na izradi promotivnog materijala za projekt spajanja općina u Hrvatskoj.

Radilo se o poslu vrijednom milijun kuna, za koji je Magdalena Dovečer, prema neslužbenim informacijama, angažirala još jednu osobu koja je trebala pomoći njezinom rođaku u realizaciji promotivne kampanje. Na kraju sredstva iz Europskog fonda ipak nisu isplaćena, a sada su Magdalena Dovečer i Tihomir Pajić privedeni u postupku u kojem se ove najnovije malverzacije rasvjetljavaju.

Oglasio se Ured europskog javnog tužitelja

O slučaju se u međuvremenu oglasio Ured europskog javnog tužitelja. Zbog sumnje na nezakonito pogodovanje uhićene su dvije osobe, priopćio je EPPO.

“Navedene radnje odnose se na dvije osobe za koje se sumnja da su počinile kaznena djela nezakonitog pogodovanja i poticanja na nezakonito pogodovanje vezano uz javnu nabavu usluga putem Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za projekt financiran sredstvima EU”, navode.

Ured europskog javnog tužitelja će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti, dodali su iz EPPO-a.

(izvor: Telegram.hr, https://www.telegram.hr/ , foto: ilustracija)