Uhićen serijski razbojnik

Razbojnik je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja zatvoren

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 49-godišnjak s područja grada Čakovca, počinio ukupno pet kaznenih djela Razbojništva.

Sumnja se kako je taj muškarac od 31. svibnja 2021. godine do 14. lipnja ove godine u pet navrata u večernjim i noćnim satima na područja grada Čakovca na tri benzinske postaje maskiran i uz prijetnju plastičnim pištoljem zaposlenicima, ukrao novac, cigarete i druge stvari.

Ukupna materijalna šteta procijenjena je na oko 6.000 eura.

Izvršenim pretragama stanova koje je koristio na području grada Zagreba i Čakovca te pretragom terena na području grada Čakovca pronađen je plastični pištolj, novac, mobiteli, odjeća, kape, rukavice i maske koji su oduzeti.

Protiv osumnjičenog 49-godišnjaka podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenih djela te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Ujedno, temeljem naloga nadležnog državnog odvjetnika osumnjičeni je doveden na Županijski sud u Varaždinu, gdje mu je nakon saslušanja sutkinja istrage odredila istražni zatvor te je potom predan u varaždinski zatvor.

(PU međimurska, foto: PUM)