UHIĆEN NOVINAR MURALISTA I HRVATSKI BRANITELJ ANĐELKO JURAK !

Jučer u jutarnjim satima policija je uhitila Anđelka Juraka, oca osmero djece, hrvatskog branitelja i dragovoljca Domovinskog rata.

Anđelko je  novinar i fotoreporter Muralista koji  pretežno obrađuje sve teme vezane uz branitelje. U razgovoru sa njegovom suprugom doznali smo da se Anđelko morao javiti na dosluženje kazne zatvora od 9 mjeseci 02. siječnja no on to, ČEKAJUĆI POMILOVANJE,  nije učinio pa su djelatnici policije jučer postupili po nalogu te ga priveli.

Policija je bila korektna , a jedan policajac mu je rekao: „E moj Anđelko, jučer si me slikao, a danas te moram hapsiti.“ Dopustili su mu i da uz pratnju ode u banku kako bi mogao suprugu ovlastiti za podizanje njegove braniteljske mirovine od 2.000 kuna.

Možda je u jednom periodu svog života, da bi prehranio mnogobrojnu obitelj, Anđelko i pogriješio, no na sudu on to nije priznao, pa su ga u istražnom zatvoru držali čak dvije godine. Žalio se na sve te presude no bez uspjeha. Jedina šansa da izbjegne služenje ostatka kazne bilo mu je pomilovanje još uvijek aktualnog predsjednika Josipovića koje očito nije stiglo.

Zanimljivo je da su ga uhitili dva dana prije predsjedničkih izbora, a mi se ne možemo oteti dojmu da je to i zbog njegovih tekstova objavljenih u Muralistu, kao i komentara koje je pisao na facebooku, a koji očito nekome nisu odgovarali. (rt)

JURAK 2

JURAK 1