UHIĆEN LOPOV IZ M. SREDIŠĆA – POLICIJA NADZIRE SIGURNOSNE POJASEVE I HVATA PIJANE VOZAČE

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 21-godišnjak s područja grada Mursko Središće, počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, u četvrtak, 1. rujna u prijepodnevnim satima u Murskom Središću, Frankopanskoj ulici, ušao je u dvorište trgovine mješovitom robom, gdje je potom provalio u metalni kavez iz kojeg ukrao punu plinsku bocu.

Ukradena boca je pronađena te će se vratiti vlasniku.

Protiv 21-godišnjaka podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku.

 

U razdoblju od 12. do 18. rujna, kako bi se smanjili rizici, odnosno suzbili prekršaji koji dovode do prometnih nesreća i najtežih stradavanja u prometu, a time i povećala sigurnost sudionika na prometnicama Međimurske županije, policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će aktivnosti iz akcije“Nadzor korištenja sigurnosnog pojasa”.

Ova akcija usklađena je s akcijama Europske unije za 2016. i provodi se na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj. U četvrtak, 15. rujna, spomenute aktivnosti provodit će se koordinirano s Policijskom upravom varaždinskom.

Akcija će se usmjeriti na:

 

  • – suzbijanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • – suzbijanje grubog kršenja prometne discipline (bezobzirno ponašanje sudionika u prometu).

U noći s 10. na 11. rujna (subota / nedjelja) od 23 do 5 sati, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodit će aktivnosti iz akcije “Alkohol“.

Akcija je usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, prekoračenja dopuštene brzine kretanja u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta, suzbijanje grubog kršenja prometne discipline te ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama. Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u prometu mlađe životne dobi, a koji su i najčešći počinitelji navedenih prometnih prekršaja.

Dobro je podsjetiti!

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu. Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu.

Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola povećava rizik događanja prometnih nesreća. Tako kod koncentracije alkohola 0,5 promila postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,2 promila postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće.

Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)