UGUŠIO SE U POŽARU OBITELJSKE KUĆE – PROVALE, KRAĐE, NESREĆE

U nedjelju, 19. travnja u 15 sati Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave međimurske zaprimio je dojavu građana da je u Frkanovcu, u obiteljskoj kući pronađeno mrtvo tijelo muškarca.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem te provedenim očevidom utvrđeno je da je u razdoblju od 13. do 19. travnja u Frkanovcu kbr. 66, opuškom cigarete zapaljena posteljina na krevetu u spavaćoj sobi te je tom prilikom krevet u potpunosti izgorio. Požar se nije proširio na ostale dijelove kuće pošto se sam ugasio zbog nedostatka kisika. Pritom je prouzrokovano intenzivno dimljenje, uslijed čega je došlo do trovanja dimom (ugljičnim monoksidom) 52-godišnjeg vlasnika. Unesrećeni je u tom trenutku pokušao izaći iz kuće, ali se spotaknuo i pao na stepenište, gdje je potom preminuo, ugušio se.

O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

Tijekom noći s 17. na 18. travnja u Čakovcu, Sajmišnoj ulici, na prostoru sajma nepoznati počinitelj provalio je u dvije pečenjarnice iz kojih je potom otuđio plinske boce, pribor za jelo i razno posuđe.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U petak, 17. travnja Policijska uprava međimurska zaprimila je dopis nadležne Šumarije iz kojeg proizlazi da je u razdoblju od 3. do 7. travnja u šumskom predjelu “Škarje”, nedaleko mjesta Držimurec, nepoznati počinitelj posjekao i potom otuđio nekoliko stabala hrasta lužnjaka i graba.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, dok će se protiv počinitelja podnijeti kaznena prijava Općinskom državnom odvjetniku u Čakovcu.

U nedjelju, 19. travnja oko 5 sati na županijskoj cesti koja povezuje mjesta Brezje i Mali Mihaljevec, 37-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, vozilom se nije kretao uz desni rub kolnika zbog čega je u desnom zavoju sišao izvan kolnika, u lijevu stranu i potom udario u cestovni jarak. Vozač je naknadno zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)