UGUŠIO SE OD DIMA – U PROMETNOJ NESREĆI STRADALE 3 OSOBE

U četvrtak, 21. siječnja u 13.30 sati zaprimljena je telefonska dojava da je u obiteljskoj kući u Pobrestu, Kalničkoj ulici, pronađeno mrtvo tijelo starijeg muškarca.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem te očevidom utvrđeno je kako se u spavaćoj sobi kuće, tijekom noći s 20. na 21. siječnja, djelomično zapalio kauč i madrac koji su bili smješteni neposredno uz peć na kruta goriva. Zbog pomanjkanja kisika u prostoriji (zatvorena vrata i prozori) vatra je prestala gorjeti te se prostorija ispunila dimom. Uslijed udisanja veće količine dima 89-godišnjak se ugušio.

O ovom događaju podnijet će se izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

U četvrtak, 21. siječnja oko 17.50 sati na raskrižju lokalnih cesta (priključak na prometnicu uz derivacijski kanal), nedaleko grada Preloga, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 72-godišnji vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, zbog nepoštivanja prednosti prolaska, prednjim dijelom vozila udario je u osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka s kojim je upravljao 42-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće, vozilom hitne medicine pomoći 77-godišnja putnica iz osobnog automobila kojim je upravljao 72-godišnjak prevezena je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno kako je teže ozlijeđena, te je zadržana na liječenju. Na mjestu prometne nesreće liječnička ekipa pregledala je 35-godišnjakinju i 37-godišnjaka, putnike iz osobnog automobila kojim je upravljao 42-godišnji vozač, te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.

Protiv 72-godišnjeg vozača zbog počinjenja kaznenog djela “Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu”, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: ilustracija)