U Zambiji zbog trgovine djecom uhićeni gitarist Hladnog piva Zoran Subošić i Noah Kraljević, vijećnik Možemo; 2014. je bio LGBT osoba godine

U Zambiji su 7. prosinca uhićena četiri para iz Hrvatske. Pokušali su posvojiti djecu, a policija ih je uhitila  zbog sumnje na trgovinu ljudima. Ranije je objavljeno da je među uhićenima i gitarist Hladnog piva Zoran Subošić.

Lokalna policija ih je uhitila pod optužbom da su imali krivotvorene dokumente za posvajanje, a zambijski mediji objavili su i imena uhićenih Hrvata.

”Istražni službenik dobio je informaciju da postoje tri bijelca koji su rezervirali sobe u pansionu Spree u Kansenshiju. Viđeni su s četvero male djece kongoanskog podrijetla.

Odmah je obaviješten regionalni imigracijski službenik g. Steward Chiyaka da organizira praćenje imigracijskih službenika policije u istragama. Plan je bio zaustaviti ih kod Simon Mwansa Kapwepwea u vrijeme prijave”, kazao je to šef policije Peacewell Mweembi.

Zambianews365 je objavio kako su službenici uhitili četiri para u dobi između 36 i 52 godine u zračnoj luci Simon Mwansa Kapwepwe. Preliminarni rezultati istrage pokazuju kako se dokumenti za posvajanje koje je navodno izdala vlada nisu autentični, objavila je lokalna policija

Policija je objavila i identitete uhićenih parova. To su  Damir Magić (44) i njegova supruga Nadica Magić (45), gitarist Hladnog piva Zoran Subošić (52) i njegova supruga Azra Imamović Subošić (41), zaposlenica Ustavnog suda, zagrebački veterinar Ladislav Peršić (42) sa suprugom Aleksandrom (40) te LGBTIQ aktivist i transrodni vijećnik Možemo Noah Kraljević (45) te partnerica Ivona (36).

Inače, Noah Kraljević rođen je pod imenom Dalija Pintarić, no promijenio je ime u Noah Pintarić, a kasnije u Noah Kraljević.

Prema internetskim podacima, riječ je o snimatelju, montažeru i redatelju, koji je jedan od suosnivača udruge TransAid, a 2014. godine proglašen je LGBT osobom godine.

Godine 2017. postao je vijećnik mjesnog odbora “Samoborček”, Trešnjevka u kvoti stranke Zagreb je naš, a tu dužnost obnaša i danas.

Djelatnik Veleposlanstva RH u Pretoriji posjetio je pritvorene hrvatske državljane koji, nesumnjivo, proživljavaju pravu noćnu moru te im pružio im adekvatnu konzularnu pomoć. Podsjetimo, uhićeni su 7. prosinca i već  su tri tjedna u pritvoru.

(izvor: https://www.maxportal.hr/, foto: Facebook)